Bayern Mnichov, Foto: Pixbay.com

MNICHOV – Bayern Mnichov se pokusí získat jednoho z lídrů konkurenčního Leverkusenu.

Fotbalisté Leverkusenu slaví.
Zdroj: TASR/AP – Kin Cheung

Bayern Mnichov má zájem o jednoho z klíčových hráčů konkurenčního Bayeru Leverkusen. Chce získat Jeremieho Frimponga, informuje o tom německý Sport Bild. Podle tohoto zdroje je i nizozemský pravý obránce nakloněn svému přestupu toto léto.

Frimpong má ve smlouvě zakotvenou výkupní klauzuli ve výši 40 milionů eur. Jednání o obránci zatím neprobíhají, protože Bayern se snaží nejprve vyřešit otázku o novém hlavním trenérovi a poté s ním bude řešit skladbu týmu příští sezónu.

Frimpong v této sezóně v dresu „farmaceutů“ odehrál 44 zápasů ve všech soutěžích, zaznamenal v nich 14 gólů a 12 asistencí. Má platnou smlouvu do léta 2028 a podle Transfermarketu je jeho tržní hodnota 50 milionů eur.

S Leverkusenem má šanci na zisk treble. Bundesligový titul už mají svěřenci trenéra Xabiho Alonsa v kapse, zahrají si finále Evropské ligy i Německého poháru. V dosavadním průběhu sezóny Leverkusen ještě nenašel přemožitele.

Použitý zdroj:

https://www.futbalovysvet.sk/clanok/68462/bayern-zaostril-na-dominantny-leverkusen-chce-ziskat-jedneho-z-lidrov-konkurenta

By administrator

Podnikatel v oblasti sportu, investic a médií, krizový manažer, redaktor a komentátor, účastník Rallye Paříž - Dakar 1995

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *