České fotbalisty na červnovém UEFA EURO 2024 podpoří tisíce fanoušků, kteří pro cestu do Německa nemusí využít jen automobilovou dopravu. Alternativou může být například vlak. Pořadatelé se na všechny varianty připravují a nabízejí držitelům vstupenek v tomto směru řadu výhod.

Fanoušci, kteří vyrazí automobily, se musí připravit na dopravní omezení. Ve většině případů bude nutné zaparkovat na krajích měst, ve kterých se šampionát bude hrát, a dále cestovat hromadnou dopravou.

FAČR bude informace od pořadatelů v následujících týdnech až do samotného šampionátu sdílet na webu fotbal.cz či na sociálních sítích.

Alternativou k automobilové nebo letecké dopravě je cesta vlakem. České dráhy se připravují na zájem fanoušků a posílí pravidelné linky. Lipsko i Hamburk, tedy dějiště českých zápasů v základní skupině, jsou tímto způsobem snadno dostupné. Z Prahy do Lipska se jede s jedním přestupem zhruba čtyři hodiny. Do Hamburku pak míří čtyři přímé spoje denně. Podrobnosti včetně informací o prodeji jízdenek zveřejnily České dráhy na svém webu.

České dráhy vypraví ve spolupráci s FAČR před každým zápasem jeden speciální přímý vlak, který využije jak asociace pro své potřeby, tak část kapacity nabídne do volného prodeje také fanouškům. Tyto vlaky budou vybavené ve vyšším standardu a zpáteční jízdenka bude stát pět tisíc korun. Podrobnosti o prodeji zveřejní FAČR v polovině dubna.

Plánované cesty speciálních vlaků (přesné časy ještě nejsou stanovené):

  • Lipsko: cesta tam 18. 6., cesta zpět 19. 6.
  • Hamburk: cesta tam 21. 6., cesta zpět 23. 6.
  • Hamburk: cesta tam 25. 6., cesta zpět 27. 6.

Alternativou jsou autobusové zájezdy, ať už organizované, anebo v rámci pravidelných linek do Německa.

Pořadatelé počítají s tím, že část českých fanoušků využije také leteckou dopravu, a to nejen z Prahy, ale například i z Vídně.

Užitečné informace pro cestující do Německa, obzvlášť do měst, která šampionát budou hostit, najdou fanoušci na oficiálním webu turnaje.

Česká reprezentace se v základní skupině utká s Lipsku s Portugalskem (18. června) a v Hamburku s Gruzií (22. června) a Tureckem (26. června).

Použitý zdroj:

https://www.fotbal.cz/euro2024/fanousci-vyrazi-na-euro-do-nemecka-vlaky-auty-i-letadlem/a20167

By administrator

Podnikatel v oblasti sportu, investic a médií, krizový manažer, redaktor a komentátor, účastník Rallye Paříž - Dakar 1995

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *