Hoffenheimu se zalíbila opora české sedmnáctky, jež o sobě dává vědět ve strukturách Slavie

0

Radost z gólu v Bundeslize. Foto: Pixbay.com

Hoffenheimu i Juventusu se zalíbila opora české sedmnáctky, jež o sobě dává vědět ve strukturách Slavie

U pondělní dominantní výhry české sedmnáctky nad Kyprem v Larnace (5:0) byl i střední záložník slávistické mládeže Kryštof Čížek, jenž pobyl na trávníku kompletních devadesát minut.

Jak tento měsíc informoval Sport, sešívaný talent by navíc klidně mohl napodobit svého reprezentačního spoluhráče Adama Sosnu, jenž patří Juventusu Turín a ve výběru kouče Jiřího Žiláka je jediným krajánkem.

Kolem vršovického teenagera však nekrouží pouze slavní Bianconeri z Juventus Stadium, ale také sedmý tým bundesligové tabulky Hoffenheim, za jehož áčko se v této sezoně prali Pavel Kadeřábek s Davidem Juráskem.

Čtěte také:

Slavia je pro mě srdcová záležitost, hlásí Sirotník. Doufá, že časem opět přijde nějaká šance v A-týmu

Právě exreprezentanta Kadeřábka a Čížka zastupuje stejná agentura (Sport Invest), která údajně nemá zájem o podpis první profesionální kontrakt se slavným „S“ a pokud by se mu šestnáctiletý středopolař rozhodl zamávat, odstupné by bylo pouze tabulkové, čili v řádech několika milionů korun.

Perspektivní mladík, jenž začínal před deseti lety v Tempu Praha a do Slavie se přesunul v roce 2016, reprezentoval Česko i v kategoriích do patnácti a šestnácti let, s tím, že za sedmnáctku dosud nasbíral 13 mezinárodních startů.

K tématu:

Sedm zajímavých hráčů, kteří by mohli brzy v Doosan aréně pózovat s modročerveným dresem Viktorie

Až půjdou Češi do akce proti Ukrajině (23. 5. v Paralimni) a Srbsku (26. 5. v Larnace), může se stát, že na tribuně budou právě pozorovatelé z německé i italské nejvyšší soutěže.

Použitý zdroj: SK Slavia Praha a efotbal.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *