Pokutový kop. Foto: pixbay.com

Nizozemský fotbalový záložník Quincy Promes pokračuje v kariéře v ruském klubu Spartak Moskva navzdory odsouzení k šesti letům vězení za pašování kokainu v Nizozemsku.

Promes byl již dříve trestán za rvačku se svým bratrancem. Jeho pozice ve Spartaku zůstává nezměněna, což vyvolává otázky o etice sportovních klubů a sportovců na veřejnosti.

Odsouzený, ale hraje ruskou Premier League

Quincy Promes má za sebou úspěšnou kariéru ve fotbale, včetně působení v ruském Spartaku Moskva a nizozemském Ajaxu Amsterdam. Avšak jeho úspěchy ve fotbale zůstávají zastíněny jeho kontroverzemi mimo hřiště.

V minulosti byl Promes odsouzen k osmnácti měsícům vězení za rvačku se svým bratrancem, kterého bodl do kolena a vážně ho zranil. Poté se přestěhoval z Nizozemska do Ruska, kde již dříve hrál. Ale tentokrát čelí ještě vážnějším obviněním.

Quincy Promes byl odsouzen k šesti letům vězení v Amsterdamu za účast na pašování kokainu. Přes přístav v Antverpách bylo v lednu 2020 zachyceno více než tunu drogy, která byla ukrývána ve dvou zásilkách soli z Brazílie.

Promese usvědčily telefonní odposlechy a jeho popularita u veřejnosti a schopnost ovlivnit fanoušky na sociálních sítích mu přitížila. Soudce ve svém rozhodnutí uvedl: „Je problematické, že se Promes snaží zvýšit své bohatství a možná i prestiž v určitých kruzích zapojením do velkých mezinárodních transportů drog.“

Odsouzený je v Nizozemí, podepsal smlouvu v Tanzánii, hraje v Moskvě

Samozřejmě, Promes nebyl přítomen u soudu, protože zůstává v Moskvě, kde hraje za Spartak. Jeho právní zástupci uvedli, že se Promes odvolá proti rozsudku.

Navzdory těmto problémům se Promesovi daří udržet si pozici v týmu Spartak Moskva. Poslední sezonu dohrával s kapitánskou páskou, a podle průzkumu mezi fanoušky by se ho klub neměl zbavovat i přes jeho skandály. Ironicky, přední klub z Tanzánie Prison FC „podepsal“ s Promesem další smlouvu právě po jeho odsouzení.

Použité zdroje:

https://www.transfermarkt.com/quincy-promes/profil/spieler/182381
https://cs.wikipedia.org/wiki/Quincy_Promes
https://www.transfermarkt.com/quincy-promes/profil/spieler/182381

By administrator

Podnikatel v oblasti sportu, investic a médií, krizový manažer, redaktor a komentátor, účastník Rallye Paříž - Dakar 1995

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *