Rozchod mezi trenérem Tuchelem a Bayernem Mnichov je definitivně dohodnutý

0

Bayern Mnichov, Foto: Pixbay.com

Spolupráce trenéra Thomase Tuchela z bavorského Krombachu a FC Bayern Mnichov zatím neslaví úspěch, na který je slavný bavorský klub zvyklí. Letos v létě hlavní trenér rekordních šampionů z FC Bayern Mnichov Thomas Tuchel skončí.

Jak FC Bayern v tiskové zprávě, brzké konec spolupráce FC Bayern Mnichov s koučem Thomasem Tuchelem je již rozhodnut a po aktuální sezóně je hotovou věcí. „FC Bayern Mnichov a hlavní trenér Thomas Tuchel se společně rozhodli ukončit spolupráci, která měla původně skončit 30. června 2025, ale nakonec to bude 30. června 2024,“ stojí v prohlášení FC Bayern Mnichov. To je údajně výsledek přátelského rozhovoru mezi manažerem Bayernu Jan-Christianem Dreesenem a trenérem Tuchelem, který v minulosti koučoval zálohu Ausburgu, ale i bundesligovou Mohuč či Dortmund, později pak Paris Saint Germain a londýnskou Chelsea.

Padesátník Thomas Tuchel teprve loni v březnu převzal pozici hlavního trenéra FC Bayern Mnichov po tehdy vyhozeném trenérovi Julianu Nagelsmannovi. Ale úspěch, ve který šéfové doufali, se nedostavil ani s Tuchelem. Navzdory tomu, že na konci minulé sezóny vyhrál mistrovský titul.

V aktuální sezóně nyní FC Bayernu hrozí sezona bez titulu. V bundeslize jsou rekordní mistři z Bavorska, kteří nedávno vyhráli Německý pohár (DFB) jedenáctkrát za sebou, už osm bodů za lídrem ligy Bayerem 04 Leverkusen. V Poháru DFB se Bayern musel vyrovnat s vyřazením proti třetiligovému Saarbrückenu ve druhém kole 1:2.

Nejdelší série porážek od roku 2015

FC Bayern se kvůli porážce v Bochumi v posledním zápase bundesligy musel smířit se svou třetí soutěžní porážkou v řadě, naposledy se taková série odehrála pro mnichovský celek, který je na úspěch zvyklý. Manažer Bayernu  Dreesen po zápase v Bochumi zdůraznil, že Tuchel sice v duelu s RB Lipsko (nadcházející sobota, 18:30) „samozřejmě“ sedne na lavičku FC Bayern Mnichov. Koučovací diskuse je téma, „kterým se vůbec nezabývám“.

Použitý zdroj:

https://www.kicker.de/aus-im-sommer-trennung-zwischen-tuchel-und-bayern-beschlossen-997595/artikel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *