Trenér proseděl druhý poločas na záchodě, incident řeší sportovní soud

0

Pokutový kop. Foto: pixbay.com

Fotbalový klub VfB Fichte Bielefeld musel hrát druhý poločas přeboru Severního Porýní – Vestfálska na hřišti FC Gütersloh II bez svého trenéra Jana Kubovice . A to ze skutečně podivného důvodu. Trenér Bielefeldu Jan Kubovic šel o poločase na toaletu, ale když chtěl po pár minutách opustit šatnu, zasekl se u toalety zámek. Případ nyní řeší sportovní soud a fotbalová arbitráž.

Hostující Bielefeld prohrával po prvním poločase 1:2, ale bez trenéra zavřeného na záchodě prohrál nakonec 1:4. Takže hosté cítí křivdu a jsou přesvědčeni, že jim kouče na toaletě někdo zamkl úmyslně.

Teprve po vice než hodině byl trenér hostujícího Bielefeldu Jan Kubovic osvobozen. „Bez kouče Jana Kubovice jsme byli ve druhém poločase bez hlavy a bez vedení,“ stěžoval si brankář hostujícího klubu VfB Fichte Bielefeld Mário Hölzenbein a oznámil námitku proti způsobu vedení zápasu. 

Trenér brankářů Sven Ziepelmeier a kondiční trenér Sinischa Kubovic, osmnáctiletý syn hlavního trenéra sice ve druhém poločase vedli z trenérské lavičky klub z Bielefeldu, ale podle názoru jejich klubu nebyli rovnocennou náhradou. A navíc se báli, co se trenéru Janu Kubovicemu stalo, když není přítom na druhý poločas u týmu.

Neobvyklý případ

Případ nyní řeší sportovní soud, který má v tomto případě posoudit zcela speciální otázku, zda domácí tým nezavřel kouče hostů na toaletu úmyslně. Soud a arbitráž má tři možné varianty řešení, buď ponechá výsledek zápasu, nebo ho kontumuje ve prospěch hostů, když se dokáže, že domácí zavřeli kouče Bielefeldu na toaletu úmyslně. Případně sportovní soud nařídí opakování zápasu.

                                                                          Václav Prokůpek

Použitý zdroj:

https://www-kicker-de.translate.goog/trainer-auf-toilette-eingeschlossen-bezirksligist-legt-einspruch-ein-997679/artikel?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *